Eveniment

Două percheziţii în Teleorman la locuinţele unor persoane bănuite de afaceri ilegale cu animale

porci-fermaLa data de 2 iulie 2015, Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R., au fost efectuate 17 percheziții, dintre care 14 pe raza județului Mureș, 2 în Teleorman și una în Arad, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum și la sediile societăților administrate de acestea.

Astfel, în perioada februarie — iunie 2015, 10 persoane ar fi achiziționat din spațiul intracomunitar porcine și concentrate alimentare pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul României.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 tone de furaje de proveniență Polonia, deținute fără documente justificative, importante sume de bani, respectiv 60.777 de lei, 7.645 de euro, 1.700 de forinți, 420 de coroane suedeze și 240 de zloți. Au mai fost ridicate 1.230 de crotalii și au fost identificate 918 suine și bovine, unele dintre acestea nefiind luate în evidențele medicilor veterinari din circumscripții.

La sediul unei farmacii veterinare s-au constatat diferențe între stocurile scriptice și stocurile faptice de 20.320 lei, iar la inventarierea numerarului din casierie a rezultat o lipsă de numerar în valoare de 7.447 lei. Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a șase bărbați, dintre care cinci sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, iar un bărbat a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.