Eveniment

Două ordine de protecție provizorii, emise de polițiștii teleormăneni pentru violența în familie

Două ordine de protecție provizorii au emis polițiștii teleormăneni vineri, 30 august, pe numele a doi bărbați, din Poroschia și Plopii Slăvitești, care și-au lovit soția, respectiv mama.

Primul ordin de protecție provizoriu a fost emis de polițiștii nr. 1 Poliție Rurală Alexandria, pe numele unui bărbat din Poroschia, care, după ce s-a cinstit bine, și-a luat soția la bătaie.

Potrivit IPJ Teleorman, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Alexandria au fost sesizați vineri, 30 august, în jurul orei 19.00, prin apel la numărul unic de urgență 112 de către o femeie în vârstă de 46 ani din comuna Poroschia cu privire la faptul că are un conflict cu soțul său.

La fața locului, oamenii legii au constatat că, aflându-se în locuința comună, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul în vârstă de 55 de ani și-a lovit soția cu pumnii în zona feței. Femeia nu a necesitat îngrijiri medicale și nu a dorit să fie transportată la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, urmând a se propune soluție prin Parchet. Totodată, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu față de bărbat.

Un al doilea ordin de protecție provizoriu a fost emis în aceeași zi, de această dată, de polițiștii din Turnu Măgurele, pe numele unui bărbat din Plopii Slăvitești, care, tot pe fondul consumului de băuturi alcoolice, și-a luat la bătaie mama.

Potrivit IPJ Teleorman, Poliția Municipiului Turnu Măgurele a fost sesizată vineri, 30 august, în jurul orei 18.00, prin apel telefonic de către un bărbat din orașul Mangalia, județul Constanța, cu privire la faptul că mama sa în vârstă de 72 ani, domiciliată în comuna Plopii Slăvitești, județul Teleorman fost agresată de către fiul ei, un bărbat în vârstă de 55 ani, din aceeași localitate.

Aflându-se în locuința comună, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul a devenit violent, lovindu-și mama cu pumnii peste corp și cap, fără a-i provoca leziuni. De asemenea, acesta a distrus geamurile ferestrelor locuinței. Femeia nu a dorit să fie transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Față de bărbat, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și distrugere, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Oamenii legii informează cetățenii că violența în familie reprezintă orice acțiune sau inacțiune intenționată, cu excepția acțiunilor de autoapărare ori de apărare, manifestată fizic sau verbal, săvârșită de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiași familii, care provoacă ori poate cauza un prejudiciu sau suferințe fizice, psihice, sexuale, emoționale ori psihologice, inclusiv amenințarea cu asemenea acte, constrângerea sau privarea arbitrară de libertate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.