Social

Două municipii din Teleorman riscă “retrogradarea” la statutul de oraș

Conform ultimului recensământ, mai multe localități sunt prea mici pentru actuala clasificare administrativă. Aproape 40 de municipii din țară au o populație mai mică de 25.000 de locuitori (cât e nevoie pentru clasificarea “municipiu”), acesta fiind și cazul municipiilor Roșiori de Vede și Turnu Măgurele, din Teleorman.

Acest fapt le dă mari bătăi de cap autorităților locale, fiind nevoite să înceapă demersurile în vederea stabilirii statutului administrativ al localității. Potrivit recensământului, populația municipiului Turnu Măgurele este în prezent de 19.597 locuitori, în scădere cu 5.175 față de recensământul din 2011. De asemenea, Roșiori de Vede are o populație de 22.294 locuitori, cu 5.122 locuitori în minus față de penultimul recensământ, aflându-se tot sub pragul de 25.000, criteriul de încadrare al municipiilor.

Efectele negative ale aceste situații constau în faptul că retrogradarea localității atrage atât diminuarea salariilor funcționarilor publici și aleșilor, dar și scăderea taxelor locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.