Eveniment

Două localităţi din Teleorman, pe lista localităţilor din România care vor avea internet gratuit în spaţii publice

Comisia Europeană (CE) a anunţat, recent, lista localităţilor câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de câte 15.000 de euro pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Printre oraşe mari Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa sau Piatra-Neamţ, îşi fac loc şi localităţi mici, printre care şi localităţile teleormănene Călineşti şi Drăgăneşti Vlaşca.
42 milioane euro au fost alocate, în total, pentru toate cele 2.800 municipalităţi din întreaga UE, care vor beneficia de finanţare.
“Cele 30 de state participante au avut garantate, fiecare, un număr de minimum 15 bonuri şi maximum 224, în funcţie de numărul înscrierilor. Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice”, informează oficialităţile europene.
Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi, iar reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal.
Totodată, finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.