Eveniment

Două intervenții dificile ale pompierilor la incendii de locuințe / O bătrână, intoxicată cu fum, nu a mai putut fi salvată

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit, în perioada 24 – 26 decembrie, la 6 incendii, dintre care patru incendii de locuințe și anexe gospodărești și două incendii auto.

Dintre cele șase incendii, cele mai dificile intervenții ale pompierilor au fost în localitățile Tudor Vladimirescu și Vârtoapele de Jos, în cursul zilei de luni, 26 decembrie, unde flăcările se manifestau generalizat, informează ISU Teleorman.

La Tudor Vladimirescu, evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în jurul orei 20.02, fapt pentru care pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele s-au deplasat cu două mașini de stingere și o ambulanță SMURD. Până la sosirea forțelor profesioniste, la locul evenimentului au acționat membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Salcia cu o mașină de lucru cu apă și spumă. Incendiul, care se manifesta generalizat, la întreaga locuință, pe circa 50 mp, cu posibilitate de propagare la imobilele și anexele din apropiere, a fost localizat și lichidat în limitele găsite după aproape două ore de intervenție. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost coșul de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul locuinței.

La Vârtoapele de Jos, evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 la ora 22.12, la fața locului deplasându-se două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD, precum și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vârtoape, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, focul se manifesta generalizat, la nivelul acoperișului, pe circa 150 mp, într-un hol și o bucătărie, cu posibilitate de extindere la anexele și imobilele din apropiere. Din păcate, în interiorul locuinței a fost găsită o victimă, o femeie de aproximativ 90 de ani, intoxicată cu fum, care a fost evacuată și predată echipajului SMURD. Paramedicii au început imediat manevrele de resuscitare, însă acestea nu au avut niciun rezultat, victima fiind declarată decedată de echipajul SAJ venit în sprijin la fața locului. Din primele verificări efectuate, a rezultat că incendiul a izbucnit atunci când nepoata proprietarei, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a încercat să aprindă focul în plita din bucătărie, cu ajutorul lichidelor inflamabile, flacăra provocându-i și arsuri ușoare la nivelul mâinilor. Aceasta a refuzat să meargă la spital. Incendiul a fost stins în jurul orei 01.15 însă, din cauza unor focare ascunse, cu mici elemente de jar rămase nestinse în urma distrugerii unor cantități mari de materiale combustibile, focul s-a reaprins în jurul orei 02.35. Pompierii au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, aceștia rămânând la locul evenimentului până dimineața, la ora 06.55.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.