Eveniment

Două incendii, provocate intenționat de o persoană cunoscută cu probleme psihice, în Odobeasca / Unul dintre ele, la biserică

Azi-noapte, în jurul orei 22.30, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost alertați de izbucnirea unui incediu la o casă de locuit din localitatea Odobeasca, cu posibilitatea găsirii unei victime în interior, informează ISU Teleorman.

La fața locului s-au deplasat rapid două echipaje de salvatori, cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD, acestea constatând că focul se manifesta generalizat la întreaga locuință, atât în interior, cât și la nivelul acoperișului, precum și la o magazie din lemn, pe o suprafață de cca. 100 mp.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite în jurul orei 23.25, fără a fi înregistrate victime.

Au ars ori au fost distruse bunuri de aproape 50000 de lei, reprezentând casa de locuit (două dormitoare și un hol), acoperișul pe circa 80 mp și o magazie pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând construcțiile din apropiere, a fost estimată la suma de 35000 de lei.

La câteva minute de la finalizarea acestei intervenții, în jurul orei 23.33, pompierii au fost alertați de izbucnirea unui alt incendiu, la biserica din localitate.

Ajungând rapid la fața locului, pompierii au reușit să stingă imediat focul, care se manifesta la câteva cărți bisericești, un covor și la elementele de tâmplărie de la un geam din termopan.

Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de 100000 de lei, iar cea a pagubelor la cca. 2000 de lei.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit că cele două incendii au fost provocate intenționat de către o persoană cunoscută cu probleme psihice, motiv pentru care evenimentele au rămas în atenția autorităților competente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.