Eveniment

Două incendii de locuință în 24 de ore, provocate de coșurile de fum defecte

Ca în fiecare sezon rece, coșurile de fum defecte reprezintă un real pericol pentru cetățeni și le dau bătăi de cap pompierilor, în ciuda numeroaselor recomandări pe care aceștia le fac pentru evitarea unor potențiale tragedii. La sfârșitul săptămânii trecute, au avut loc două incendii provocate de deficiențe ale coșurilor de fum, unul la Poiana, altul la Săceni. Tocmai de aceea, reprezentanții ISU Teleorman reiau recomandările pentru prevenirea unor astfel de situații. “Nu-l aștepta pe Moș Crăciun să-ți curețe coșul de fum! Un coș de fum defect, înfundat sau parțial blocat poate provoca incendii și poate pune în pericol siguranța familiei și a casei tale.

În 24 de ore, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru stingerea a două incendii de locuințe, în localitățile Poiana și Săceni, izbucnite din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate ori neizolate corespunzător față de materialele combustibile. Din fericire, acestea au observate la timp de cetățeni, care au solicitat rapid intervenția salvatorilor înainte de a fi produse pagube materiale importante.

Reamintim semenilor faptul că necurățarea coșului de fum poate duce la înfundarea acestuia cu funingine și alte reziduuri rezultate în urma arderilor, iar uneori poate duce la auto-aprinderea coșului de fum. Un coș de fum înfundat crește și riscul intoxicării cu monoxid de carbon, din cauza faptului că fumul nu poate fi evacuat. Foarte important! Asigurați verificarea, curățarea și repararea coșurilor de fum cel puțin o dată pe an, de către o persoană autorizată”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.