Eveniment

Două fetițe, de 1 an și jumătate, respectiv 3 ani, intoxicate cu fum, au ajuns la spital

Un incendiu a izbucnit astăzi la o casă din localitatea Lăceni, ale cărei consecințe ar fi putut fi dramatice, dacă un cetățean din localitate nu ar fi intervenit la timp. La sosirea pompierilor militari, s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit, iar doi copii, de gen feminin, de aproximativ 1 an și jumătate și 3 ani, intoxicați cu fum, erau evacuați din interiorul locuinței de către un cetățean, informează ISU Teleorman.

Fetițele au fost preluate de echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean și SMURD, au primit primul ajutor și au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Alexandria pentru îngrijiri de specialitate.

Incendiul a fost stins după aproximativ o oră, în limitele găsite de către pompieri, cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autocisternă.

Au ars mai multe bunuri materiale de uz gospodăresc și imobilul pe o suprafață de circa 80 mp.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost jarul căzut dintr-o sobă.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii teleormăneni recomandă cetățenilor să respecte următoarele reguli: nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune; nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; folosiţi soba doar cu uşiţa închisă; aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei; nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile; stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.