Politic

Două femei vor reprezenta judeţul în Parlament în următorii patru ani

Pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, în judeţul Teleorman, Biroul Electoral de Circumscripţie a admis listele depuse de 12 formaţiuni politice. Din cei 117 candidaţi ale căror candidaturi au fost validate, 21 de candidaţi din totalul de 72 pentru Camera Deputaţilor (29%) şi 14 candidaţi din totalul de 45 (31%) pentru Senat au fost femei.

În urma scrutinului pentru alegerea Legislativului, în Teleorman, două femei au câştigat mandate de parlamentar. Astfel, din cele cinci mandate de deputat ce revin judeţului, unul singur a fost adjudecat de o reprezentată a sexului frumos, Daniela Mara Calista, ocupanta primei poziţii de pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor a liberalilor teleormăneni, fiind cea care va merge în Parlament.

În ceea ce priveşte camera superioară a Parlamentului, 89.288 de teleormăneni au votat lista deschisă de Carmen Daniela Dan, astfel că fostul prefect al judeţului a câştigat un mandat din partea PSD, în timp ce al doilea a mers la redistribuire.

În urma scrutinului de duminică, 11 decembrie, trei mandate de deputat din cele cinci ce revin judeţului Teleorman au revenit PSD, în timp ce un mandat a revenit PNL. Liviu Dragnea, Adrian Gâdea şi Valentin Boboc (PSD) şi Daniela Mara Calista (PNL) au obţinut mandate întregi în camera inferioară a Parlamentului. Cel de-al cincilea mandat de deputat a mers la redistribuire, Calotă Florică Ică, preşedintele ALDE Teleorman, fiind candidatul care şi-a adjudecat locul în Camera Deputaţilor.

În ceea ce priveşte rezultatele de la Senat, pentru unul dintre cele două mandate de senator PSD a obţinut un număr întreg de voturi, Carmen Daniela Dan câştigând astfel un loc în camera superioară a Parlamentului, în timp ce al doilea mandat de senator a mers la redistribuire. Candidatul PNL pentru Senat, Eugen Pîrvulescu, s-a ales în urma redistribuirii cu cel de-al doilea fotoliu de senator ce revine judeţului Teleorman.

150.071 de teleormăneni din totalul de 328.823 de alegători prevăzuţi în listele electorale ale circumscripţiei electorale s-au prezentat la cele 334 de secţii deschise în judeţ la alegerile de duminică, 11 decembrie, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral de Circumscripţie. (Violeta Mocanu)

8 Comments

 1. Violeto proasto vezi ca inteligenta ta, pe care o lauzi s-a bazat pe electoratul PNL-ului si la el s-a referit cand i-a facut analfabeti! Ea stia de ex.ca la Buzescu sunt numai santajisti adica tiganii aia care fac legea acolo impreuna cu PNL-istul sef si s-a lipit de cei din Teleorman. Dar fiti atenti asa cum Crin Antonescu a fost adoptat in doua mandate de teleormanenii penelisti dar din alte motive si nu prea a dat prin colegiile care l-au trimis in parlament,pe asta nu o sa o mai vedeti pe aci doar daca se va face autostrada Bucuresti- Alexandria-Craiova-…….!Partial femeia a avut dreptate cand a jignit cetatenii care au trimis-o in parlament!

 2. Intrebarea e cum au putut sa voteze abominatia aia de carmen daniela dan care a afirmat in zeci de randuri ca nu are culoare politica si apoi a candidat din partea lui dracnea. Pun pariu ca 90% din babele care au votat rosu nici nu-i stiu intreg numele doamnei senator.

  • eee….pai ce era important numele? era important partidul ! nu cred ca a fost votata neaparat pe domnita in cauza ! dar daca era pe lista?

 3. Ce asemanare intre astea doua!!!

 4. Cum oare au putut unii oameni sa o voteze pe bucuresteanca Mara Calista, cea care i-a facut analfabeti?
  Asa se intampla cand cei din Buzescu voteaza PNL in proportie de 90% …

  • Sa iti mai schimbi numele cu care postezi, ziarist mic. Ca e Ioana de ceva vreme. Nu mai mancati rahat cu facutul analfabeti, ca femeia nu a jignit pe nimeni, a adus niste date. Si are mare dreptate! Teleormanul este un judet de analfabeti, de neinformati si de nepasatori.

   • aoleu…te pomenesti ca de-aia a si candidat doamna in cauza in Teleorman . ca avea date ca sunt …analfabeti, neinformati si nepasatori…si va porni …o adevarata cruciada pentru alfabetizarea judetului…ptiu ptiu sa n-o deochiem , ca unde mai gasim noi asa candidat …caruia sa-i pese si sa ne scoata din prostie …

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.