Social

Două eleve din Teleorman susţin bacalaureatul în această perioadă

bacLiceeni din clasele terminale care fac parte din loturile pentru olimpiadele şi concursurile artistice şi sportive internaţionale susţin în această perioadă probele orale din cadrul Bacalaureatului. Bacalaureatul olimpicilor 2013 se desfăşoară la Ploieşti şi este susţinut de 257 de liceeni, doi dintre aceştia fiind din Teleorman. Este vorba despre Niţu Preda Ionela, olimpică la Biologie, de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Căminescu Florentina, de la Colegiul Tehnic “David Praporgescu” din Turnu Măgurele, olimpică la caiac.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2013 – sesiunea specială, în perioada 22 – 23 mai va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar pe 24 şi 25 mai, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Proba scrisă la limba şi literatura română este programată pe 27 mai, iar ziua următoare candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului. Urmează proba la alegere, conform specializării, pe 29 mai. Primele rezultate vor fi afişate pe 30 mai, până la ora 18.00, în aceeaşi putând fi depuse şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 31 mai.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 la fiecare dintre probele scrise şi o medie generală peste 6. Altfel, ei vor susţine Bacalaureatul în toamnă, odată cu cu ceilalţi absolvenţi care ratează examenul din vară.

Rezultatele obţinute de olimpici în general sunt similare cu cele obţinute de ceilalţi absolvenţi. Anul trecut doar 34% dintre elevii olimpici au promovat. De bacalaureatul olimpicilor au fost legate în anii precedenţi mai multe scandaluri, în urma anchetelor efectuate ieşind la iveală faptul că nu toţi candidaţii înscrişi erau îndreptăţiţi să participe în sesiunea specială. Anul acesta numărul candidaţilor înscrişi în sesiunea specială reprezintă aproximativ o treime din numărul celor înscrişi anul trecut. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.