Eveniment

Două căruțe încărcate cu baloți de fân, printre “participanții la trafic” pe strada Dunării din Alexandria

Miercuri, în jurul orei 14:30, două căruțe încărcate cu baloți de fân circulau neregulamentar pe Strada Dunării, prin fața Spitalului Județean de Urgență Alexandria din municipiu. Mai mult, vehiculele cu tracțiune animală nu erau nici înregistrate, așa cum ar fi normal.

“Pe drumurile pe care le este permis accesul, vehiculele cu tracțiune animală trebuie să fie conduse pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile”, potrivit articolului 162 din Hotărârea Guvernului nr. 1391 din 4 octombrie 2006. Așadar, este, în mod evident, o încălcare a legii din moment ce ambele vehicule circulau “la pachet” cu autoturismele.

Mai mult, se menționează, în Articolul 71 din Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002, că “Sunt interzise accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală, a mașinilor și utilajelor autopropulsate utilizate în lucrări de construcții, agricole și forestiere, a animalelor de povară, de tracțiune sau de călărie, precum și a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naționale, în municipii și pe drumurile la începutul cărora exista indicatoare de interzicere a accesului”.

Astfel, pentru a nu mai exista incidente de acest fel, același articol precizează obligațiile autorităților administrației publice locale de a amenaja, “cu acordul administratorului drumului public și avizul poliției rutiere, drumuri laterale, căi de acces către aceste drumuri, precum și locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulației animalelor și vehiculelor prevăzute la alin. (1), semnalizate corespunzător”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.