Eveniment

Dosare penale pentru evaziune fiscală şi spălare de bani soluţionate de poliţiştii teleormăneni

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală într-un dosar penal în care sunt cercetaţi cinci suspecţi, sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

G. Daniel, S. Lucian şi D. Nicolae, administratori ai unei societăţi comerciale înregistrată în comuna Dobroteşti, cu obiect de activitate transporturi rutiere, au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, reprezentate de bonuri fiscale de combustibil, cu complicitatea lui M. Adrian şi M. Valentin din municipiul Alexandria, care au falsificat astfel de bonuri fiscale.

În perioada anilor 2009-2012, cât a durat activitatea infracţională, a fost creat un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 342.000 lei.

Din veniturile realizate prin săvârşirea acestor infracţiuni, suspecţii au achiziţionat mai multe vehicule, pe care le-au folosit pentru desfăşurarea de activităţi comerciale în cadrul societăţii.

*

O femeie din oraşul Zimnicea este şi ea cercetată de poliţiştii din localitate sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

S. Daniela de 43 ani, administrator de societate comercială, a reţinut ca stopaj la sursă şi nu a virat în termenul legal obligaţiile fiscale reprezentând contribuţiile speciale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 17.000 lei.

În cauză a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.