Eveniment

Dosare penale pentru “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”

Marți, 15 noiembrie, cu ocazia acțiunilor desfășurate pe linia combaterii abaterilor săvârșite de pietoni, cât și pe cauze generatoare de accidente rutiere, efectivele de poliție rutieră au aplicat 123 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.895 de lei, dintre care 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru abaterile săvârșite de către pietoni, au reținut 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 1 certificat de înmatriculare. Totodată, au fost întocmite 2 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Gălăteni au depistat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitatea Gălăteni, în timp ce conducea un autoturism în localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele –Biroul Rutier au  depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.