Eveniment

Dosare penale pentru alcool la volan

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat, la acest sfârșit de săptămână, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.995 lei, au reținut patru permise de conducere  în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și a fost retras 1 certificat de înmatriculare. Dintre acestea, 6 sancțiuni contravenționale au fost aplicate  pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform LG 61/1991 R. În cadrul acțiunilor au fost legitimate 59 de persoane și verificate 42 de autovehicule.
Astfel, sâmbătă, 1 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Salcia, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 653, în comuna Salcia, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Duminică, 2 aprilie, ora 10.03, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DE 70, în localitatea Bujoreni, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
În aceeași zi, ora 19.57, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism  în comuna Beciu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În noaptea de duminică spre luni, ora 01.32, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Orbeasca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 504, în comuna Orbeasca de Jos, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta refuzând recoltarea de probe biologice. În cauză, a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice „, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.