Eveniment

Dosar penal pentru braconaj cinegetic, întocmit de polițiștii teleormăneni

Polițiștii teleormăneni au întocmit un dosar penal pentru braconaj cinegetic, la finalul săptămânii, după ce un paznic de vânătoare i-a informat că pe fondul de vânătoare pe care se află se desfășoară acțiuni de braconaj, cu ajutorul câinilor ogari.

Potrivit IPJ Teleorman, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman au fost sesizați în seara zilei de duminică, 15 septembrie, prin apel la numărul unic de urgență 112, de un paznic de vânătoare, în vârstă de 52 ani, domiciliat în comuna Mereni, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe un fond de vânătoare, a surprins un autoturism ai cărui ocupanţi au comis acte de braconaj cu ajutorul câinilor ogari.

La fața locului, oamenii legii au constatat că autoturismul urmărit a fost abandonat pe un fond de vânătoare, în extravilanul comunei Crevenicu, și aparține unui bărbat în vârstă de 51 de ani din localitate.

La percheziția mașinii, polițiștii au descoperit patru câini de vânătoare rasa ogar, o lampă tip proiector conectată la acumulatorul auto și un telefon mobil.

Totodată, proprietarul autoturismului a declarat, verbal, că în seara zilei de 15 septembrie vehiculul se afla la fiul său, un tânăr în vârstă de 19 ani, căruia îi aparține telefonul mobil.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, urmând să fie propusă soluție prin Parchet.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat cei patru câini din rasa ogar folosiți la săvârșirea infracțiunii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.