Eveniment

Donație de 2.420 de volume în valoare de 45.000 lei pentru Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman

Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman a primit, săptămâna trecută, o donație, care cuprinde un fond de carte de 2.420 de volume în valoare totală de 45.000 lei. Pentru această donație, reprezentanții bibliotecii au formulat o cerere către Serviciul Dezvoltarea Colecțiilor, Compartimentul Rezerva Națională de Publicații din cadrul Bibliotecii Naționale a României.

“Donația cuprinde volume de literatură, istorie, medicină, geografie, lingvistică, matematică, științele naturii, artă, religie etc., elaborate preponderent de autori români, dar și străini. Acestea se adresează utilizatorilor de toate vârstele și răspund multor preferințe ale celor care sunt pasionați de lectură și cercetare”, transmit reprezentanții bibliotecii.

Astfel, dintre publicațiile primite, 1.092 vor fi prelucrate și introduse în patrimoniul bibliotecii, dintre care 629 de volume sunt pentru Sala de Lectură, 355 de volume pentru Secția de Împrumut Tineri și Adulți, iar 108 sunt pentru Secția Împrumut pentru copii. Mai mult, restul de 1.328 de volume vor fi distribuite bibliotecilor comunale din județ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.