Eveniment

Doi poliţişti teleormăneni, reţinuţi pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu

arest

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus arestarea a doi ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, poliţiştii fiind suspectaţi că ar avea legătură cu un grup infracţional, ba mai mult, aceştia sunt acuzaţi de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional. Poliţiştii, prin intimidare, exercitau presiuni şi acte de violenţă asupra victimelor grupului infracţional, pe care le obligau să-şi retragă plângerile. Mai mult, aceştia le asigurau pe victime că membrii grupării sunt protejaţi ai lor, ai poliţiştilor, şi că este mai bine să nu depună plângeri. În alte situaţii, cei doi poliţişti îi avertizau pe membrii grupării despre ce plângeri au mai fost depuse împotriva lor.

Unul dintre poliţişti este agent de poliţie în cadrul Poliţiei Bragadiru Teleorman şi are vârsta de 32 de ani, cel de al doilea, are 29 de ani, inspector la Serviciul de Investigarea Fraudelor. Cei doi, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea, au fost reţinuţi, luni, fiind suspectaţi că ar avea legături cu grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj, IPJ Teleorman luând ca primă măsură suspendarea raporturilor de serviciu ale acestora.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Teleorman s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor N. V. A., inspector de poliţie, Serviciul de Investigare a Fraudelor, şi R. M. N., agent şef adjunct, şeful Postului de Poliţie Bragadiru, ambii din cadrul IPJ Teleorman, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu. Aceştia au fost reţinuţi ulterior pentru 29 de zile.

“În sarcina inculpaţilor se reţine că au sprijinit activitatea infracţională desfăşurată de către o grupare constituită pe raza judeţului Teleorman, specializată în săvârşirea de infracţiuni de şantaj şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, coordonată de inculpatul P. G., şi au acţionat în scopul protejării membrilor acesteia. Inculpatul N. V. A. a participat la acţiunile de intimidare şi exercitare de presiuni şi violenţe asupra părţilor vătămate, creându-le acestora convingerea că membrii grupării beneficiază de protecţie din partea organelor de poliţie.

Inculpatul R.M.N. a acţionat în acelaşi sens, prin determinarea părţilor vătămate să nu sesizeze activitatea inculpaţilor, sau să-şi retragă plângerile penale formulate, sau prin avertizarea inculpaţilor în cazul depunerii unor astfel de plângeri.

Facem precizarea că anterior, în cadrul cercetărilor efectuate de către procurorii D.I.I.C.O.T. în această cauză, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a 12 inculpaţi, membri ai acestei grupări. La propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T., Curtea de Apel Bucureşti a dispus, la data de 17 iunie 2013, arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Teleorman”, se arată într-un comunicat al DIICOT. (C.P.)

6 Comments

 1. Pe comisarul manta paul de la politia municipala nu-l vede nimeni cand face abuz de functie,cand ameninta oamenii,cand ameninta vanzatorii din com.mavrodin de unde e curva de nevasta-sa,din neamu’ lu’ dumitrache,neam de ciobani si carutasi,acest comisar corupt paul manta de la serviciul bic nu are caracter de om,el are caracter de carutas si cioban,neamu’ lu’ dumitrache din mavrodin de unde provine curva de nevasta-sa,hotii hotilor protejati de acest comisar penal paul manta!

 2. James M.Cain

  Postasu suna o singura data la ”Postasu suna de doua ori”…are cine sa raspunda..>>> Masa !!! 😀

 3. Colonel Florin Dumitru

  Invidia naste cei mai mari corupti…..

 4. Pai numai nedelcu andrei e arestat?!! Pai la cati politisti corupti sunt la serviciul S.I.F. din ipj teleorman,precum cioc ion,sau agramatul ala semidoct de ghicica razvan,un terchea berchea in politia teleormaneana,mai inalt nitel decat un pitic,nu are nici macar inaltimea corespunzatoare unui politist,dar cum in ipj teleorman primeaza traficul de influenta si nepotismul,ce mai conteaza un semidoct precum agentul de politie Ghicica Razvan!

 5. Dar pe agentul de politie betiv si spagar oana adrian,sef de post in comuna mavrodin,care exact ca si ofiterul nedelcu andrei, face presiuni asupra persoanelor vatamate sa-si retraga plangerea prin intimidarea acestora, ajuta infractorii cum sa scape de faptele penale,scriind declaratiile acestora din dosarele penale,in asa fel incat infractorii nu trebuiau decat sa semneze! Nu e prima data canda acest agent escroc sef de post incalca legea,umbland beat la volan si falsificand dosarele penale din pix,activitatea lui infractionala se incadreaza clar la abuz in serviciu in forma continuata,aderare si sprijinire a unui grup infractional,luare de mita,exact cum a fost acuzat si ofiterul din serviciul sif al ipj teleorman,nedelcu andrei! La puscarie cu seful de post,onanistul betiv, oana adrian din com.mavrodin,teleorman.

  • Domnule ai vrea tu procuror ar trebui sa știi ca declarațiile in dosare penale sunt consemnate de către politist si semnate dupa ce au fost citite de către persoana in cauza.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.