Economie

Doi fermieri din Teleorman, beneficiari ai programului de susținere a producției de plante aromatice / Au cultivat coriandru și muștar

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că, începând cu data de 04 noiembrie, prin APIA a fost autorizat la plată ajutorul de minimis aferent programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021.

Suma totală autorizată la plată este de 1.012.502,92 lei și se acordă de la bugetul de stat pentru un număr de 50 de beneficiari eligibili.

În Teleorman, doi fermieri s-au înscris în acest program, fiind și eligibili, iar reprezentanții APIA Teleorman au transmis că a fost efectuată și plata, în valoare de 47.855 lei. Plantele aromatice pentru care au obținut ajutorul de minimis sunt coriandru și muștar.

Sprijinul financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprimă sub forma unei subvenții, iar valoarea/suprafață a ajutorului care se acordă beneficiarilor este următoarea: 2.600 euro/ha, dar nu mai puțin de minimum 0,5 ha pentru busuioc; 3.400 euro/ha, dar nu mai puțin de minimum 0,5 ha pentru cimbru; 100 euro/ha pentru coriandru; 200 euro/ha pentru fenicul; 150 euro/ha pentru muștar.

Valoarea ajutorului de minimis se acordă beneficiarilor proporțional cu suprafața efectiv cultivată și este exprimată în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.