Eveniment

Doi elevi de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, medaliaţi cu aur la Concursul Internaţional Infomatrix

elevi 2Monica DUMITRESCU

Creatori ai unui joc video educaţional, pe care l-au numit “The Journey”, Diana Marin şi Mugurel Enache, elevi în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” din Alexandria au obţinut pentru acest proiect medalie de aur în cadrul Concursul Internaţional Infomatrix, desfăşurat în perioada 25-29 mai 2016, la care au reprezentat România alături de elevi din cele mai prestigioase licee de informatică din Bucureşti.

“The Journey” reprezintă o călătorie virtuală în corpul uman în care, pe lângă talent şi pasiune, elevii alexăndreni au investit mii de ore de muncă şi bani, pe care au reuşit să îi obţină cu ajutorul unor sponsori.

După ce anul trecut cei doi elevi au obţinut premiul I la Concursul Naţional Infoeducaţia, cu un soft educaţional care preda lecţii de fizică, chimie, informatică, s-au gândit să dezvolte o aplicaţie pe biologie.

“Au început să lucreze la acest proiect începând cu 1 septembrie 2015. Au muncit mii de ore, au mers la şcoala postliceală sanitară, s-au documentat şi le-a venit ideea să facă o călătorie în corpul uman. În luna februarie 2016 s-au înscris cu proiectul “The Journey” la etapa naţională a concursului Infomatrix, au câştigat premiul I şi s-au calificat la etapa internaţională”, a declarat Daniela Tătaru, profesorul de informatică îndrumător al elevilor.

Cu o variantă îmbunătăţită a aplicaţiei, elevii alexăndreni au atras atenţia juriului la etapa internaţională Infomatrix şi au obţinut medalie de aur la secţiunea la care au concurat, în condiţiile în care la concurs au participat cu sute de proiecte aproape 600 de elevi din peste 40 de ţări.

“Iniţial, am avut un joc tot pe domeniul educaţional, l-am folosit în vară la alte două concursuri unde am obţinut locul I şi ne-am gândit să facem ceva mai interesant, care să se folosească de realitatea virtuală, şi anume Oculus, şi am venit cu ideea unei călătorii prin corpul uman, şi de atunci am tot dezvoltat, am angrenat toate sistemele din corpul uman, aproape toate organele şi a ieşit în final jocul pe care l-am folosit la mondială”, spune Diana Marin.

Aplicaţia “The Journey”, în care utilizatorul este invitat virtual, într-o navă, pentru a străbate de la un capăt la altul corpul uman, de la neuroni, celule până la organele vitale se adresează în primul rând elevilor. Aplicaţia conţine, pe lângă imaginile video, şi informaţii despre fiecare organ, sistem sau celulă din corpul uman. Cei doi elevi vor să dezvolte jocul educaţional şi să-l lanseze pe piaţă.

“Informaţiile din soft pot ajuta pe oricine. Este folositor la orele de biologie sau celor care vor să se pregătească pentru medicină. Proiectul este open source, poate veni oricine cu idei şi oricine poate contribui la dezvoltarea lui. Vrem să-l aducem la un stadiu foarte înalt şi să îl publicăm pe piaţă”, a spus Mugurel Enache.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.