Eveniment

Trei copii din Teleorman, cu boli diareice acute si suspiciune de SHU, duşi la spitale din Bucuresti – Doi au ajuns la “Marie Curie”

analize de laborator1Doi copii din Teleorman cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic au fost duși, în cursul zilei de luni, la Spitalul „Marie Curie”, a confirmat profesorul doctor Mihaela Bălgrădean.

„Unul dintre copii are șapte luni. Este vorba despre un copil născut prematur. Se pare, din informațiile noastre, că este suspect de boală SHU. Al doilea este din Alexandria, are un an și două luni. Nu știu cât de grav este, are diaree sanghinolentă. Până nu vedem, nu putem să spunem despre ce este vorba sigur”, a afirmat profesorul doctor. Potrivit purtatorului de cuvant al SAJ Teleorman, Cristian Popescu, in cursul zilei de luni, la spitale din Bucuresti au fost transportati trei copii din Teleorman cu boli diareice acute. Un copil, in varsta de 2 ani si jumatate, a ajuns in seara zilei de duminica de la Zimnicea, la Spitalul Judetean din Alexandria, cu BDA hemoragica, i s-au facut analize de laborator fiind confirmata prezenta bacteriei E.Coli. Luni, 14 martie, copilul a fost trimis in stare destul de grava la Budimex cu suspiciune de SHU. Tot luni, de la Turnu Magurele, a fost trasportat la Bucuresti, cu BDA si stare de dezhidratate severa, un copil de 7 luni, suspect si acesta de infectie cu E.Coli. In cursul aceleiasi zile, de la Spitalul de Boli Infectioase din Alexandria a fost trimis la Victor Babes un alt copil, de 5 ani, cu boala diareica acuta, suspect, de asemenea, de infectia cu bacteria E. Coli. La Spitalul „Marie Curie” mai sunt internați alți trei copii cu SHU. Dintre aceștia, doi sunt din Fetești și unul din Mioveni.

One Comment

  1. Budimex si Marie Curie sunt unul si acelasi spital!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.