Politic

Doi consilieri judeţeni cu probleme

Ioan DUMITRESCU

Cei doi consilieri din Consiliul Judeţean Teleorman, Fulvia Frăsineanu şi Nicolae Iliescu Angelică, care s-au folosit de actul normativ, respectiv de Ordonanţa nr. 55, care a pemis primarilor, viceprimarilor, consilieilor judeţeni şi locali, să îşi schimbe opţiunea politică după capul lor, indiferent că la alegerile locale au avut un sprijin al unei formaţiuni politice, riscă acum să îşi piardă funcţiile de aleşi.

Nu numai cei doi, dar şi ceilalţi aleşi locali se pot prevala de faptul că legea le-a permis migraţia politică dintr-un partid în altul, fără riscul de a-şi pierde postul; şi, teoretic, unde este lege, nu-i tocmeală. O lege, teoretic, şi chiar şi faptic, nu poate acţiona retroactiv. Drept pentru care, migratorii politic dintr-un partid în altul, într-o perioadă delimitată de timp, nu au încălcat nici o lege. Ei pot fi acuzaţi de traseism politic, de infidelitate, pot fi acuzaţi de oportunism, dar nu de încălcarea legii. Şi, cum în politică contează mai puţin moralitatea, dar mai mult respectarea legilor, cei doi consilieri judeţeni nu pot fi acuzaţi că ar fi încălcat vreo lege, vreun act normativ; dimpotrivă, s-au folosit de libertatea temporară de a-şi schimba opţiunea politică. Rămâne de văzut dacă cei doi consilieri judeţeni vor fi decăzuţi din drepturi că s-au folosit de o lege care le permitea migraţia politică; dacă nu, ce se va întâmpla?

3 Comments

  1. Cel mai tare TRASEIST din TR este de departe AMARIEI!!!!15 partide a schimbat moldoveanu si tot mai schimba!!!!Lui sa ii fie bine restul???da-i incolo de fraieri!!!

  2. Unii devin traseisti politici alergand dupa functii ,altii se muta in barca celor care sunt vremelnic la putere pentru a-si apara pielea! Cei din urma s-ar putea sa nu le mai tina aceasta manevra, deoarece se pare ca procurorii nu prea mai asculta de ordine,devenind ei vanati de colegii lor!

  3. Avand in vedere caracterul celor doua persoane-doamna Fulvia Frasineanu si domnul ,,inginer,,Angelica nu ne surprinde nimic.
    Fulvia a fost la taranisti,social democrati,domocrati iar domnul inginer Angelica a fost la salvare la Videle la Poieni la Schele Videle la RAR la Scoala de Soferi Videle ….. partid daca ia dat post de sef

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.