Social

Doi candidați eliminați la proba la alegere a Bacalaureatului pentru tentativă de fraudă

Miercuri, 30 iunie 2021, s-a susținut a treia probă scrisă a Bacalaureatului, și anume proba la alegere a profilului. Din totalul de 1906 de candidați înscriși pentru această probă, s-au prezentat 1763 de candidați în cele 11 centre organizate pentru acest examen la nivelul județului Teleorman, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

De asemenea, potrivit datelor publicate de sursa citată, la această probă au fost absenți 141 de candidați. Mai mult, două persoane dintre cele prezente au fost eliminate pentru tentativă de fraudă, pierzându-și dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Ca și în cazul celorlalte probe de luni și marți, subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 12:00.

De asemenea, “contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

După contestații, rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie, păstrându-se anonimatul numelui și al prenumelui candidatului, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679.

Un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi declarat promovat: să susțină toate probele scrise, obținând cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar, în final, trebuie să obțină cel puțin media 6 la probele menționate. De asemenea, potrivit informațiilor transmise de sursa citată, candidatul trebuie să îndeplinească și condiția “recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale” pentru a promova examenul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.