Eveniment

Doi bărbaţi din Teleorman sunt cercetaţi pentru că au ştampilat mai multe buletine de vot

Un bărbat din judeţul Teleorman care, duminică, la scrutinul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, a ştampilat patru buletine de vot şi altul care a votat de două ori sunt cercetaţi penal de poliţişti pentru vot multiplu, unul dintre bărbaţi pretinzând că nu a avut nici un fel de intenţie când a luat patru buletine de vot pentru a le ştampila, deoarece credea că sunt tot patru exemplare de buletin de vot, întocmai ca la precedentele alegeri locale. În celălalt caz, un observator acreditat la secţia de votare nr. 1 Scrioaştea a sesizat că un bărbat din localitate a votat de două ori.

În baza sesizărilor primite la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman, în ziua de 3 februarie au fost întocmite două dosare penale, pentru infacţiunile sesizate respectiv votul multiplu. Astfel, portivit unui comunicat remis de IPJ Teleorman, “un cetăţean din comuna Cosmeşti este cercetat pentru tentativă de vot multiplu. O. Tudorel, de 47 ani, s-a prezentat în faţa comisiei electorale la Secţia de votare nr. 2 Ciuperceni, comuna Cosmeşti, a predat cartea de identitate, a primit ştampila de vot, însă nu i s-a înmânat buletin de vot de către membrii comisiei. Cetăţeanul a luat de pe masă 4 buletine de vot pe care le-a ştampilat, motivând că a procedat ca la ultimele alegeri locale. Incidentul a fost observat de preşedintele comisiei electorale a secţiei de votare, iar trei dintre buletinele de vot au fost anulate înainte de a fi introduse în urna de vot. În cauză a fost întocmit dosar penal”.

De asemenea, “un observator acreditat la Secţia de votare nr. 1 Scrioaştea, a sesizat faptul că M. Ion din localitate a votat de două ori. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările comiterii faptei”, se arată în comunicatul IPJ Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.