Eveniment

Doi bărbați din Drăgănești Vlașca, arestați preventiv pentru vătămare corporală și lovire sau alte violențe

Marți, 3 octombrie, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Teleorman, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, pe numele a doi bărbați din comuna Drăgănești Vlașca (de 39, respectiv 45 de ani) au fost emise mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, de către Tribunalul Teleorman.

Inițial, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, la data de 02.10.2023, față de suspecți a fost dispusă măsura reținerii, fiind cercetați într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală și lovire, în cazul bărbatului de 39 de ani, și lovirea sau alte violențe, în cazul celui de 45 de ani.

Activitatea infracțională reținută în sarcina acestora constă în aceea că, în seara de 30.09.2023, aflându-se în localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict anterior, ar fi exercitat acte de violență asupra a doi bărbați din municipiul București, de 42 și 45 de ani.

Față de persoanele bănuite a fost luată măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat pentru administrarea probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.