Eveniment

Doi bărbați care au căzut de pe skijet în apele Dunării au fost salvați de pompieri

În această seară, în jurul orei 20.30, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au intervenit prompt în ajutorul a doi bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 40 de ani, care au căzut în apele fluviului Dunărea, la aproximativ 1 km în aval față de zona portului.

„Salvatorii au reușit să ajungă rapid la locul incidentului și au oferit asistență celor doi oameni, ajutându-i să iasă în siguranță, zona fiind cunoscută pentru curenții puternici ai apei. De asemenea, pompierii au recuperat și skijetul cu ajutorul căruia aceștia au ajuns aproape de jumătatea fluviului. Promptitudinea intervenției a avut un rol esențial în prevenirea unor consecințe mai grave.

Evenimentul a fost semnalat prin apelul de urgență la numărul unic 112 de către un cetățean aflat pe mal, care a observat că cei doi bărbaţi au căzut în apă și a acționat rapid pentru a solicita ajutorul specializat al pompierilor”, informează ISU Teleorman.

Pentru evitarea unor situații asemănătoare și pentru a fi în siguranță, reprezentanții pompierilor teleormăneni recomandăm: în timpul practicării sporturilor nautice sau a activităților de agrement pe apă, asigurați-vă întotdeauna că respectați măsurile de siguranță, purtați echipamentul adecvat și sunteți informați cu privire la condițiile meteorologice și caracteristicile zonei în care vă aflați; în situații periculoase, nu ezitați să sunați imediat la numărul unic de urgență 112 și să furnizați informații precise și relevante. Timpul este un factor critic în intervențiile de salvare, iar o notificare rapidă poate face diferența între viață și moarte; păstrarea calmului și sprijinul reciproc: în cazul în care sunteți martorul unui incident sau vă aflați într-o situație de urgență, încercați să vă păstrați calmul și să oferiți sprijinul necesar celor implicați. Colaborarea și solidaritatea sunt aspecte esențiale în gestionarea eficientă a situațiilor de criză.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.