Economie

Doi angajatori s-au ales cu dosare penale pentru utilizarea muncii la negru

dosareDoi patroni teleormăneni s-au ales cu dosare penale pentru lipsa contractelor de muncă în cazul a mai multor angajaţi. Este vorba de doi angajatori teleormănene care au fost depistaţi că utilizau mai mult de 5 persoane fără contracte de muncă.

În prima jumătate a anului 2015, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au efectuat un număr de 280 de acţiuni de control, în urma cărora 30 de persoane au fost depistate muncind la negru. Mai mult decât atât, în cazul a doi patroni au fost deschise dosare penale pentru salariaţi nedeclaraţi.

Fiind vorba de mai mult de cinci persoane care munceau la negru, inspectorii ITM nu puteau amenda societatea deoarece aşa prevede legea, drept pentru care în cazul celor doi s-au întocmit dosare penal. Per total, în urma controalelor efectuate, s-au aplicat amenzi pe domeniul relaţiilor de muncă în valoare de 120 000 de lei. Desigur, acţiunile de control pentru depistarea muncii la negru vor continua şi-n perioada următoare. Acţiunile sunt organizate cu scopul de a reduce munca nedeclarată, mai ales că tot mai mulţi angajatori au fost depistaţi anul acesta şi sancţionaţi pentru utilizarea forţei de muncă fără forme legale de angajare. (C.P.)

One Comment

  1. !!!!!!!!!

    Sa fim seriosi!!!!!!!
    In agricultura munca la negru este in floare.
    Aceste rezultate sunt sa scoata ochii la cei care cred ca ITM-ul isi face treaba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.