Eveniment

Document/ Restricții majore începând de mâine: Se interzice circulația persoanelor, cu unele excepții; Când pot părăsi domiciliul cei peste 65 de ani

Începând de mâine se interzice circulația tuturor persoanelor cu câteva excepții: deplasarea în interes profesional, asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor domestice, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijire copil, asistență persoane vârstnice, deplasări scurte pentru activitate fizică (sunt excluse toate activitățile de echipă), donarea de sânge. Măsura este prevăzută de articolul 1 al Ordonanței militare nr.3 prezentată, în această seară, de ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela.

Aceeași ordonanță prevede, la articolul 2, că deplasarea persoanelor peste 65 de ani este permisă între orele 11.00 – 13.00, pentru scopurile menționate la artitolul 1. De asemenea, ordonanța mai prevede și că circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă și în afara acestui interval, dacă se face în interes profesional sau activități agricole, iar în acest caz poliția va accepta adeverință fără ștampilă.

O altă prevedere a ordonanței militare face referire la documentele care expiră pe perioada stării de urgență. Actul normativ prevede că acestea pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență

De asemenea, Ordonanța militară nr.3 vine cu o completare la o prevedere a Ordonanței militare nr.2, în sensul că, în ceea ce privește centrele comerciale, suspendarea temporară a activității comerciale nu se aplică vânzării produselor electronice și electrocasnice de operatorii care asigură și livrarea la domiciliu, ca și livrarea produselor de optică medicală.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.