Eveniment

Document/Ordonanța militară nr.4 plafonează prețurile la utilități; cei care încalcă izolarea/carantina suportă cheltuielile pentru o nouă perioadă de carantină

Noi măsuri restrictive au fost anunțate, duminică seară, de ministrul Internelor, Marcel Vela. Oficialul a prezentat Ordonanța militară nr.4, prin care sunt introduse măsuri suplimentare celor prevăzute de precedentele ordonanțe militare, printre cele mai importante fiind cele care vizează persoanele de peste 65 de ani și măsurile izolării/carantinării.

Astfel, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței militare nr.4, persoanele peste 65 de ani vor putea ieși din locuință și în intervalul 20.00-21.00, iar în intervatul 11.00-13.00 aceștia vor avea prioritate în spațiile comerciale (agenții economici trebuie să le faciliteze accesul).

De asemenea, în ceea ce-i privește pe cei care nu respectă măsurile de izolare/carantină, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței nr.4, cei care sunt în izolare și o încalcă intră direct în carantină și vor suporta toate cheltuielile pe care le implica carantinarea. De asemenea, cei care nu respectăv carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare și vor suporta cheltuielile.

Totodată, pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri din zone aglomerate, începând cu data de 31 martie, autoritățile locale trebuie să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului și vor efectua periodic activități de dezinfecție în scări, lifturi sau alte spații comune.

Pe de altă parte, odată cu publicarea Ordonanței militare nr.4, în perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, apă, carburanți nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi; prețurile pot doar să scadă.

Duminică, 29 martie, bilanțul îmbolnăvirilor de coronavirus a ajuns la 1.740, iar autoritățile se pregătesc de intrarea în scenariul 4 al pandemiei, odată ce numărul cazurilor de coronavirus va depăși 2.000.

Ordonanța militară nr.4 este disponibilă aici.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.