Social

Doar o elevă din Teleorman, în lotul olimpicilor care susţin bacalaureatul în luna mai

bacPotrivit unei note a Ministerului Educaţiei, transmisă inspectoratelor şcolare judeţene, sesiunea specială a Bacalaureatului 2013 se va desfăşura în perioada 18 mai – 31 mai 2013 la Ploieşti, iar la acest examen pot participa elevii din clasele a XII-a/a XIII-a care participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat.

La nivel naţional numărul absolvenţilor care vor susţine bacalaureatul în această sesiune se ridică la 262, însă din Teleorman o singură elevă se află în această situaţie. Este vorba despre Niţu Preda Ionela de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”, olimpică la biologie.

Rezultatele obţinute anul trecut de olimpici în sesiunea specială a Bacalaureatului nu au fost cu nimic mai presus decât cele obţinute de restul candidaţilor. Doar 35% dintre candidaţi au promovat examenul. Profesorii spun că este justificat acest rezultat slab, chiar dacă este vorba de olimpici, majoritatea fiind performanţi la alte discipline decât cele de examen. Şi sportivii care fac parte din echipele participante la olimpiade susţin bacalaureatul în sesiunea specială. Anul trecut sesiunea specială a bacalaureatului a generat un scandal în mediul educaţional şi sportiv, existând suspiciuni că un sfert dintre elevii care au susţinut Bacalaureatul special, dedicat olimpicilor şi sportivilor, n-aveau ce să caute pe liste, neîndeplinind condiţiile cerute de Ministerul Educaţiei.

În ceea ce priveşte sesiunea pentru restul elevilor, din vară, înscrierile candidaţilor la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 se vor face între 27 şi 31 mai, când se vor încheia şi cursurile. Probele încep pe 10 iunie şi se încheie pe 5 iulie, iar rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa pe 12 iulie.(M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.