Social

Doar doi vizitatori au fost la Ziua Porților Deschise la Muzeul Județean Teleorman

Muzeul Județean Teleorman a organizat Ziua Porților Deschise cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Muzeelor pe data de 18 mai 2021. Vizitarea atât a expozițiilor temporare, cât și a celor permanente ale muzeului a fost gratuită pentru cetățenii orașului. Conform declarațiilor managerului Pavel Mirea, doar doi vizitatori au trecut pragul muzeului, însă acesta sugerează că întâmplarea nu este una neobișnuită: „În general, veneau în această perioadă grupele de elevi, însă, cum nu s-a putut acum, am observat o scădere a numărului vizitatorilor. Trebuie să recunoaștem realitatea. De exemplu, pe 15 ianuarie am făcut Ziua Porților Deschise și au fost prezenți doar 23 de vizitatori”.

În contextul pandemiei, numărul de vizitatori a scăzut considerabil: „Multe proiecte au fost amânate din cauza pandemiei. De exemplu, avem un proiect pentru promovare la nivelul comunelor ‘Muzeul te vizitează…’, în care era prezentată o expoziție cu scopul de a crește interesul publicului. În condiții normale, trebuia să sărbătorim ‘Noaptea Muzeelor’ pe la jumătatea lunii aprilie, dar s-a amânat până pe 12 iunie, fiind de la 17:00 până la 24:00. În 2019, au fost 217 vizitatori la acest eveniment, dintre care 54,5% au fost adulți între 26-65 ani. Sunt curios câți vor veni anul acesta”.

Așadar, Pavel Mirea consideră că promovarea online este cea mai adecvată în această perioadă: „Promovarea se face cel mai mult pe Facebook. Totul este online acum. Avem pagină de Facebook și blog. Pe canalul de YouTube, am postat un film documentar din 1994, care are 2416 vizualizări. Pe blog, articolele au explicații sumare, ca să nu te plictisești”.

Pe data de 25 mai 2021, Muzeul Județean Teleorman sărbătorește „Ropotinul țestelor”. Conform cărții publicate de către muzeu, „Exponatul Lunii 100”, în timpul acestei sărbători, „femeile se adunau în grupuri, fie după criteriul rudeniei, fie după cel al vecinătății” și construiau țestele. Expoziția Aspecte etnografice teleormănene este una permanentă, însă intrarea nu va fi gratuită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.