Sport

Doar doi arbitri teleormăneni au participat la cursul de instruire

Se ştie faptul că, de câţiva ani, Comisia Centrală a Arbitrilor a adoptat un nou sistem de promovare a arbitrilor, respectiv sistemul “monitorizării”, dar şi al verificărilor făcute în cadrul cursurilor de instruire cu arbitrii. Pentru acest an, lucrurile au stat la fel, astfel că în urmă cu mai bine de două luni a început cursul de instruire şi verificare a tinerilor cu calităţi – “tinere talente” – curs la care CJ Arbitri Teleorman a prezentat cinci arbitri – trei centrali (Marius Dica, Valentin Naidin şi Mircea Belinaş) şi doi asistenţi (Alexandru Ţopan, Cosmin Ciocan). Numai că, după prima etapă eliminatorie a cursului, ambii arbitri asistenţi, Alexandru Ţopan (Roşiori) şi Cosmin Ciocan (Tr. Măgurele), s-au văzut eliminaţi de duritatea examenului, aceştia nereuşind să treacă baremurile stabilite de CCA. De asemenea, unul din cei trei candidaţi la un loc de “centrali”, Mircea Belinaş (Zimnicea), avea şi el să părăsească concursul, deşi iniţial lăsase o impresie bună.

În aceste condiţii, pentru al doilea curs de instruire / verificare al tinerilor monitorizaţi, desfăşurat în cursul acestei săptămâni, CJA Teleorman s-a prezentat doar cu doi arbitri, Marius Dica (Roşiorii de Vede) şi Valentin Naidin (Turnu Măgurele). “Sperăm să reuşim să promovăm măcar cu unul din aceştia, pentru că suntem într-o situaţie destul de dificilă, mai avem doar câţiva arbitri divizionari şi un singur arbitru la centru”, a spus preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, despre această situaţie.

Să mai punctăm un lucru, interesant prin prisma finalităţii, faptul că Mircea Belinaş, unul din cei mai “monitorizaţi” arbitri din Teleorman în ultimii ani – aproape la fiecare curs intensiv de monitorizare, Belinaş a fost inclus – s-a arătat nemulţumit de faptul că ratat această şansă, s-a lăsat de arbitraj şi s-a apucat de fotbal!

B. Pană

One Comment

  1. Ii amintesc mai marelui fotbalului judetean ca vina este numai a lui si sa caute in buletinele tehnice ale arbitrlor pe care le-a primit de la un coleg mai in varsta cand el se pregatea de promovare.O sa vada acolo ca la acea vreme se przentau 10-12 si era respins 1-2,acum situatia se prezinta invers!? Oare cine este de vina,noi care urmarim fenomenul sau cel care il conduce? A uitasem,nu avem casa fotbalului,ar fi si asta o cauza!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.