Social

Doar 85 de locuri din cele 360 disponibile în învăţământul seral şi cu frecvenţă redusă au fost ocupate

Liceele Tehnologice din Teleorman au mai primit o lovitură după ce după repartizarea computerizată în clasa a IX-a, învăţământ zi, au rămas cu zeci de locuri neocupate. Nici clasele cu învăţământ seral sau cu frecvenţă redusă nu vor putea fi înfiinţate în majoritatea unităţilor liceeale din această categorie. La şedinţa publică în cadrul căreia au fost repartizaţi absolvenţii de gimnaziu cu vârste de peste 18 ani care doresc să urmeze cursuri liceale la seral sau frecvenţă redusă, desfăşurată ieri, 25 iulie, la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria s-au prezentat doar trei candidaţi, alţi 82 fiind repartizaţi în baza dosarelor de înscriere depuse. În total au fost ocupate doar 85 de locuri din totalul de 360 disponibile la aceste forme de învăţământ.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, prof. Emilian Vrăjitoarea, doar trei clase a IX-a la forma de învăţământ seral vor funcţiona în anul şcolar 2013-2014 la nivelul judeţului, câte una la Liceul din Videle, Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede (Auto) şi Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele unde însă va fi înfiinţată o singură clasă la seral din cele trei propuse.

Pentru învăţământ cu frecvenţă redusă va fi înfiinţată o singură clasă a IX-a la Liceul Videle.

În această situaţie sunt şi Colegiul Tehnic “David Praporgescu” din Turnu Măgurele, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” şi Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede, dar şi Liceul Teoretic din Zimnicea unde se programase înfiinţarea unei clase pentru învăţământ cu frecvenţă redusă la specializarea ştiinţe sociale. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.