Social

Doar 73 de dascăli din Teleorman au rămas în cursa pentru obţinerea definitivatului în învăţământ

Monica DUMITRESCU

Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2016, s-a desfăşurat joi, 4 august.

Dintre cei 121 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar în Teleorman, pentru obţinerea definitivatului în învăţământ, au fost admişi să participe la proba scrisă 114 candidaţi care au îndeplinit cumulativ cele trei condiţii prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul “Bine” sau “Foarte bine” pentru anul şcolar în curs şi minimum media 8 la inspecţiile speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, la proba scrisă s-au prezentat doar 93 de candidaţi. 20 dintre aceştia s-au retras după ce au văzut subiectele, pentru a nu-şi irosi una dintre cele trei şanse pe care le au pentru obţinerea acestui grad profesional. Conform metodologiei, profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional care încheie formarea iniţială. Cei care nu promovează definitivatul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 11 august la centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 11 august, după afişarea rezultatelor, şi 12 august. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 18 august.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.