Social

Doar 539 de alexăndreni au solicitat ajutoare de încălzire începând cu luna noiembrie

Monica DUMITRESCU
Pentru a obţine ajutorul de încălzire începând cu luna noiembrie, persoanele cu venituri mici trebuiau sî depună cererile până cel târziu la 15 octombrie 2016. Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul primăriei Alexandria, Ioan Voicu, au fost depuse în termenul prevăzut de lege 539 de dosare.
Acesta a precizat că persoanele singure şi familiile cu venituri mici din municipiul Alexandria, care nu au depus dosarele până la această dată, o pot face şi în perioada următoare, însă, vor intra în plată începând cu luna decembrie.
Cei mai mulţi dintre cei care au solicitat până acum ajutorul pentru încălzire, respectiv 220 de persoane, utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale. Au mai fost depuse 110 dosare pentru energie termică, 119 dosare pentru lemne şi 90 de dosare pentru energie electrică.
Conform unor proiecte aprobate în consiliul local, solicitanţilor care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică li se vor acorda lunar sume cuprinse între 110 lei, pentru venituri pe membru de familie mai mici de 155 lei, şi 30 lei, pentru cei ale căror venituri pe membru de familie se încadrează între 540 lei şi 615 lei.
Tot sume de bani lunare se vor acorda şi pentru alexăndrenii cu venituri mai mici de 615 lei pe membru care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei. În cazul acestora sume sunt cuprinse între maxim 79 lei (pentru venituri mai mici de 155 lei pe membru) şi minim 6 lei pentru cei ale căror venituri pe membru de familie se încadrează în intervalul 540 lei-615 lei.
Ajutor pentru încălzirea locuinţei vor primi şi alexăndrenii ale căror apartamente au rămas în sistemul centralizat de încălzire dacă venitul net mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 0 – 786 lei în cazul familiilor şi până la maxim 1082 lei, în cazul persoanelor singure. În funcţie de tranşa de venit în care se încadrează aceştia vor beneficia de reduceri substanţiale la factura pentru încălzire.
Şi alexăndrenii care utilizează clasicele sobe pentru încălzirea locuinţelor şi au venituri mai mici de 615 lei /lună/membru sau sunt beneficiari al Legii 416/2001, primesc ajutoare, acestea constând în lemne de foc. Potrivit hotărârii consiliului local, cantitatea de lemne de foc ce va fi distribuită persoanelor singure sau familiilor din municipiul Alexandria se va acorda o singura dată/familie sau persoană singură/ sezon rece şi va fi stabilită prin dispoziţia primarului municipiului Alexandria, în funcţie de prevederile bugetare.
Pentru a obţine aceste ajutoare, alexăndrenii cu venituri mici trebuie să depună la Direcţia de Asistenţă Socială o cerere însoţită de o declaraţie pe propria răspundere privind veniturile pentru fiecare membru de familie şi actele doveditoare ale casei şi bunurilor pe care le deţin. Primăria va efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile solicitanţilor. Ajutoarele de încălzire se acordă pentru perioada noiembrie 2016-martie 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.