Social

Doar 49,93% dintre elevii teleormăneni au obţinut medii peste 5 la simularea Evaluării Naţionale

simulareMonica DUMITRESCU

Dacă Evaluarea Naţională s-ar fi desfăşurat luna aceasta, mai mult de jumătate din numărul elevilor teleormăneni ar fi obţinut medii mai mici de cinci. Cel puţin aşa arată rezultatele simulării organizate săptămâna trecută.

Rezultatele oficiale încă nu au fost făcute publice, conform calendarului, termenul fiind 6 martie. ISJ Teleorman a centralizat însă rezultatele şi aşteaptă semnalul de la Ministerul Educaţiei pentru a le publica.

Surse neoficiale spun însă că doar 49,93% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simulare au obţinut medii peste cinci. Pe discipline, situaţia se prezintă astfel: la matematică au obţinut note peste 5 doar 39% din numărul elevilor teleormăneni, în timp ce la limba română procentul notelor peste cinci a fost de aproximativ 68%.

Comparativ cu simularea Evaluării Naţionale de anul trecut, rezultatele sunt ceva mai bune. Pocentul elevilor care au reuşit să obţină anul trecut minim media 5 la simulare în Teleorman a fost de doar 43,38%, cu 5,4 procente sub media naţională. Conform datelor centralizate de ISJ, în Teleorman doar 25,85% dintre elevi au obţinut note peste 5 la matematică în cadrul simulării Evaluării Naţionale de anul trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.