Social

Doar 37 de solicitări pentru locurile rezervate în clasa a IX-a pentru romi

Monica DUMITRESCU

Nici anul acesta absolvenţii de gimnaziu de etnie romă din Teleorman nu s-au înghesuit să profite de oportunitatea ocupării unuia din cele 188 de locuri rezervate în clasa a IX.-a. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în termenul prevăzut în metodologia de admitere în învăţământul liceal şi profesional de stat, respectiv până pe 24 iunie, au fost depuse 37 de dosare pentru admiterea în clasa a IX-a pe locurile rezervate pentru romi. Dintre acestea 35 sunt pentru forma de învăţământ liceal cu frecvenţă, zi şi două solicitări pentru învăţământ profesional de trei ani.

Şedinţa publică pentru repartizarea candidaţilor pe locurile rezervate pentru romi se va desfăşura în data de 11 iulie, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria.

Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere în funcţie de opţiunile candidaţilor. Pot obţine unul dintre aceste locuri şi candidaţii care nu susţin Evaluarea Naţională, însă prioritate vor avea candidaţii care au susţinut acest examen.

Conform planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017, în clasa a IX-a au fost rezervate câte două locuri în fiecare clasă, la toate specializările din toate unităţile de învăţământ liceal, în total fiind disponibile anul acesta în liceele din Teleorman 188 locuri.

Cele mai multe locuri sunt la specializările filologie şi matematică-informatică, 46 de locuri la prima, respectiv 42 locuri la cea de-a doua. Pe filiera teoretică, mai sunt disponibile locuri la specializările: ştiinţe naturale-12 locuri; ştiinţe sociale-12 locuri; învăţători-educatoare-4 locuri.

În învăţământul tehnologic, în anul şcolar 2016-2017, pentru romi sunt disponibile 76 de locuri în Teleorman. Candidaţii pot opta pentru specializări ca: agricultură, turism şi alimentaţie, economic, mecanică, electric, industrie alimentară etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.