Social

Doar 26 de profesori teleormăneni s-au titularizat anul acesta

Monica DUMITRESCU

În cadrul şedinţelor de repartizare a dascălilor pe posturile titularizabile din învăţământul teleormănean au fost ocupate doar 26 din cele 33 de posturi titualrizabile scoase la concurs anul acesta. Deşi numărul dascălilor teleormăneni care au reuşit să obţină cel puţin nota 7 la concursul de ocupare a posturilor din învăţământul preuniversitar desfăşurat în data de 21 iulie 2014 a fost de 167, pentru câteva dintre posturile titularizabile scoase la concurs nu s-au găsit pretendenţi. Este vorba despre disciplinele industrie alimentară, kinetoterapie, educaţie fizică şi sport (judo şi dans) şi profesori consilieri în centrele de asistenţă psihopedagogică. Cele 7 posturi titularizabile care au rămas vacante vor fi transformate în posturi netitularizabile şi vor fi scoase la concurs pentru suplinire în şedinţele ce se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 august 2014. La aceste şedinţe pot participa doar dascălii care au obţinut anul acesta la concursul naţional de ocupare a posturilor vacante din învăţământ cel puţin nota 5.

În Teleorman au participat anul acesta la concursul naţional de ocupare a posturilor vacante din învăţământul preuniversitar 431 de dascăli, numărul celor care au promovat fiind de 332.

Numărul total al posturilor vacante în unităţile de învăţământ pentru anul şcolar 2014-2015 este la acest moment 781, însă cele mai multe, respectiv 579 dintre acestea sunt posturi incomplete şi sunt pentru o perioadă determinată de timp. Concurenţa cea mai mare va fi pe posturile de educatoare şi învăţători, unde numărul candidaţilor este foarte mare comparativ cu numărul posturilor scoase la concurs. De asemenea, foarte mulţi candidaţi pentru puţine posturi sunt la disciplinele educaţie fizică şi sport, geografie sau limba şi literatura română.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.