Economie

Doar 17 teleormăneni, angajaţi pe loc la Bursa locurilor de muncă

La sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele.

În cadrul acestui eveniment, persoanele participante au fost informate de către angajaţii A.J.O.F.M Teleorman, cu privire la măsurile active de ocupare, precum şi despre posibilitatea ocupării unui loc de muncă în Spaţiul Economic European.

În locaţiile de desfăşurare a bursei, au fost amenajate spaţii pentru informare şi consiliere profesională, unde au fost puse la dispoziţia celor interesaţi materiale informative (pliante, broşuri, afişe), elaborate în cadrul proiectelor finanţate din Fondul Social European, cu scopul integrării eficiente pe piaţa forţei de muncă. De asemenea, în cadrul bursei, a fost instalat un stand al Compartimentului de formare profesională, unde solicitanţii s-au informat despre programele de formare profesională, au completat chestionare cu privire la necesarul de calificare şi s-au înscris la cursurile potrivite abilităţilor şi competenţelor fiecăruia. Pentru organizarea acestei burse, AJOFM a avut sprijinul unor furnizori de formare profesională, furnizori de servicii specializate şi parteneri sociali, printre care s-au numărat: Centrul Militar Judeţean Teleorman; Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman;  Şcoala Română de Afaceri Teleorman; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman; SC Profalex; SC Forţa de Muncă; Asociaţia de Sprijin a şomerilor Dâmboviţa.

A.J.O.F.M Teleorman a contactat, la nivelul judeţului Teleorman, în vederea identificării necesarului de forţă de muncă, peste 1.200 agenţi economici.

La nivelul judeţului, pentru această bursă, peste 80 angajatori au depus situaţia locurilor de muncă vacante, totalizând 435 locuri de muncă. Dintre acestea 293 locuri de muncă s-au adresat persoanelor cu studii medii şi profesionale, în domeniile de activitate: confecţii textile, agricol, servicii şi comerţ, prelucrarea lemnului, alimentaţie publică, asigurări, vânzări, industria alimentară, pază şi ordine publică, etc., 37 locuri de muncă persoanelor cu studii superioare, în domenii de activitate precum: industrial, agricol, servicii, agrozootehnic, economic, IT şi 105 locuri de muncă pentru persoane necalificate, în domenii de activitate precum: confecţii textile, industrial, întreţinere clădiri, agricol, servicii, etc.

La nivelul judeţului, în cadrul bursei locurilor de muncă au fost prezenţi, 51 angajatori şi peste 1.000 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ca urmare a participării la bursă doar 17 persoane au fost încadrate pe loc, la nivel de judeţ, astfel: 1 persoană cu studii superioare, în domeniul construcţiilor civile; 2 persoane cu studii medii şi profesionale, în domeniile de activitate confecţii textile şi construcţii civile; 14 persoane fără calificare, în domeniile de activitate servicii şi comerţ şi confecţii textile.

De asemenea, au fost selectate 296 de persoane, la nivelul judeţului, în urma susţinerii unui interviu, cu scopul încadrării în muncă, rezultatele fiind centralizate de A.J.O.F.M Teleorman, la o lună de la data desfaşurării acestei burse.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.