Social

DNSC: Atenție la concursurile lansate în numele unor branduri cu reputație din România, prin intermediul unor pagini nou create sau compromise de pe social media!

Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip phishing sau scam implică lansarea unor pagini de social media care copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute. Raportați astfel de pagini/conturi pentru fraudă (scam)!

Prin intermediul acestor pagini, infractorii cibernetici publică postări despre concursuri sau oferte promoționale false, precum “oportunitatea” de a câștiga o mașină. În plus, atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere și să activeze curiozitatea potențialei victime. Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie. Pagina de Facebook în cauză are denumirea Coca-Cola Fans și are sub 100 de aprecieri, ceea ce nu ar fi cazul pentru un brand internațional, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Totodată, link-ul din postare duce către un site care nu poate fi un canal de comunicare oficial: coca-cola-regizter[.]blogspot[.]com și chiar schimbă natura premiului într-un voucher de 2500 euro, iar textul postării este unul care nu respectă rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă.

Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, atunci când aveți dubii. Nu furnizați date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri. Accesați sigurantaonline.ro pentru a învăța cum detectați și evitați astfel de tentative de fraudă online!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.