Social

Distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE continuă

Pentru că nu toţi beneficiarii alexăndreni au ajuns să ridice pachetul cu alimente acordate gratuit de Uniunea Europeană persoanelor din categoriile defavorizate, conducerea Serviciului Social din cadrul Primăriei Alexandria care asigură distribuirea acestora a decis să prelungească termenul până pe 21 decembrie 2012. Marti sunt aşteptaţi să îşi ridice produsele pensionarii cu pensii mai mici de 400 lei. Conducerea Serviciului Social din cadrul Primăriei Alexandria precizează că în această perioadă se va distribui orezul tuturor beneficiarilor de ajutoare alimentare, acest produs ajungând mai târziu.

Ajutoarele alimentare pot fi ridicate de către beneficiari zilnic, între orele 9.00-15.00, din incinta Târgului Obor din Alexandria.

Lista beneficiarilor cuprinde aproximativ 3.800 de alexăndreni. Anul acesta numărul persoanelor care beneficiază de acest ajutor este mai mare decât în anii trecuţi, întrucât pe listă au fost incluşi şomerii înregistraţi, invalizii şi veteranii de rãzboi, vãduvele de rãzboi, persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instauratã cu începere de la 6 martie 1945, precum şi cele deportate în strãinãtate ori constituite în prizonieri, eroii-martiri şi luptãtorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, persoanele care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber-profesionist-artişti interpreţi sau executanţi, pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publicã, soţul supravieţuitor al unei persoane care avea calitatea de pensionar în sistemul public de pensii, în fostul sistem al asigurãrilor sociale de stat sau în fostul sistem al asigurãrilor sociale pentru agricultori ale cãror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se aflã sub 400 lei/lunã.

Coşul cu produse alimentare acordate persoanelor cu venituri mici din partea Uniunii Europene cuprinde anul acesta 16 kilograme de făină, 5 kilograme de mălai, 7 kilograme de orez, 4 kilograme de zahăr, 7 litri de ulei, 1 kilogram de fasole, 1 cutie de bulion, 0,6 kilograme de biscuiţi, echivalentul a trei pachete, roşii în bulion şi mazăre câte 2 cutii şi paste făinoase 1,2 kilograme, echivalentul a trei pungi. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.