Social

Disciplina, o problemă pentru elevii teleormăneni

 

272 de elevi din clasele XI-XII şi alţi 167 din clasele IX-X, din care aproximativ o treime sunt fete, au avut abateri disciplinare în anul şcolar trecut. Abateri disciplinare au fost însă înregistrate şi în învăţământul gimanzial şi chiar şi în cel primar. Aproape 4000 de elevi au avut anul trecut media scăzută la purtare, 178 dintre aceştia având media la purtare sub 7.

Cei mai indisciplinaţi s-au dovedit a fi elevii din liceu, în special cei din clasele IX-X, peste 2020 având nota scăzută la purtare cu cel puţin un punct. Chiar şi în rândul elevilor din clasele I-IV au fost 221 de elevi cu media scăzută la purtare, 21 dintre aceştia având medii mai mici de 7. La gimnaziu 1123 de elevi au avut medii la purtare între 9.99 şi 7 şi 88 de elevi din clasele V-VIII având scăzute la purtare mai mult de trei puncte.

Numărul mare de absenţe înregistrat de elevii teleormăneni a determinat conducerea inspectoratului şcolar să treacă în capul listei de priorităţi în acest an şcolar reducerea absenteismului. În acest sens unităţilor de învăţământ li s-a cerut să întocmească un plan de măsuri, iar inspectorii şcolari monitorizează aplicarea acestuia. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.