Social

Directorii unităţilor de învăţământ care au promovat concursul îşi încep mandatul imediat după vacanţa de iarnă

Monica DUMITRESCU

Numirea în funcţiile de director şi de director adjunct pentru unităţile de învăţământ de stat, ca urmare a promovării concursului, se realizează prin decizie a inspectorului şcolar general, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la validarea rezultatelor concursului, precizează Ministerul Educaţiei.

Astfel, în data de 21 decembrie 2016, Inspectoratul Şcolar Judeţean va emite deciziile de încetare a detaşării în interesul învăţământului pentru directorii în funcţie la acest moment, începând cu data de 9 ianuarie 2017. În paralel, vor fi emise şi deciziile de numire pentru funcţiile de director/director adjunct, începând cu data de 9 ianuarie 2017, pentru candidaţii care au promovat concursul.

Potrivit datelor, în Teleorman, în urma acestui concurs au fost ocupate doar 86 de posturi de director, din cele 142 vacante şi doar 18 posturi de director adjunct, din cele 31 vacante.

Începând cu 9 ianuarie 2017, multe unităţi de învăţământ din Teleorman vor avea o nouă conducere. În primul rând, vor fi schimbaţi din funcţii cei care nu s-au înscris la concurs sau care nu au promovat toate probele în cadrul acestuia. Sunt însă şi situaţii în care directorii vor fi schimbaţi, deşi au promovat toate probele concursului în condiţiile în care punctajul obţinut de aceştia este mai mic în comparaţie cu al contracandidaţilor. O astfel de situaţie este la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede, unde Elvira Unteşu a surclasat-o pe Cristiana Burlacu, cea care ocupă în prezent funcţia de director al acestei unităţi de învăţământ, obţinând un punctaj mai mare. Aceeaşi situaţie este şi la Liceul Tehnologic nr. 1 din municipiul Alexandria, unde directorul în funcţie, Bogdan Doncea, a obţinut un punctaj mai mic în comparaţie cu contracandidata sa, Iuliana Stancu. Mai sunt câteva astfel de situaţii la şcoli gimnaziale din mediul rural.

O situaţie pentru care, cel puţin până acum, nu s-a găsit o rezolvare este la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede. Între cei doi candidaţi la funcţia de director, prof. Petia Fierăscu şi prof. Haralambie Bratcoveanu, în urma concursului, există egalitate perfectă la toate criteriile stabilite de MECTS. Rămâne de văzut cum se va face departajarea şi cine va ocupa în final această funcţie.

În municipiul Alexandria, după vacanţă, vor avea directori noi şi Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, actualul director, prof. Luminiţa Pinţur urmând să fie înlocuită după ce nu a promovat proba scrisă a concursului, Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, Şcoala Gimnazială nr. 5 şi Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”, directorii în funcţii la această dată nu s-au înscris la concurs. De asemenea, mai multe grădiniţe din Alexandria vor avea o conducere nouă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.