Social

Directorii de unități de învățământ din Teleorman care riscă schimbarea din funcție

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut recent o declarație conform căreia directorii unităților de învățământ cu o rată mică de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților vor fi schimbați din funcții. Totodată, acesta a sugerat că în județele în care rata de vaccinare este mult sub 60%, inspectorii școlari județeni ar putea fi și ei înlocuiți.

“Atunci când ai o rată de vaccinare de 50-55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rată de vaccinare – și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10% – acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea. Ca să nu presupun ca au existat și îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori”, a afirmat Sorin Câmpeanu.

În județul Teleorman, potrivit cifrelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, actualizate la data de 7 ianuarie 2022, sunt 60 de unități de învățământ în care rata de vaccinare în rândul personalului este mai mică de  60%, majoritatea fiind grădinițe din mediul rural. Dintre acestea însă, în 14 unități rata de vaccinare este zero, ceea ce înseamnă că niciun membru al personalului nu este vaccinat. Este vorba de Grădinița cu Program Normal nr. 3 Bujoru, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Băcălești, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Baldovinești, Grădinița cu Program Normal nr. 1 Cosmești, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Merișani, Grădinița cu Program Normal nr. 1 Drăcșani, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Odobeasca, Grădinița cu Program Normal Izvoarele, Grădinița cu Program Normal nr. 1 Segarcea-Vale, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Segarcea-Deal, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Sfințești, Grădinița cu Program Normal nr. 3 Olteanca, Grădinița cu Program Normal nr. 1 Tătărăștii de Sus, Grădinița cu Program Normal nr. 3 Brătășani.

În ceea ce privește școlile, în 10 unități de învățământ din județ, rata de vaccinare este sub pragul de 60%, majoritatea având 50% din personal vaccinat. În această situație se află Școala Gimnazială Călmățuiu, Școala Gimanzială Ciuperceni, școlile gimanziale nr. 1 și nr. 2 Cosmești, Școala Gimnazială Frumoasa, Școala Gimnazială Izvoarele, Școala Gimnazială Perii Broșteni, Școala Gimnazială Smârdioasa, Școala Gimnazială Suhaia și Școala Gimnazială Țigănești. Aceste unități de învățământ sunt în scenariul despre care care ministrul Educației a spus că “mai pot fi găsite explicații” privind procentul de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.