Social

Directorii de licee, convocaţi de conducerea ISJ pentru analiza rezultatelor de la simularea examenului de bacalaureat

Monica DUMITRESCU

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi inspectorii şcolar de specialitate se vor întâlni joi, 27 martie, la Alexandria, cu directorii tuturor unităţilor de învăţământ liceal care funcţionează pe raza judeţului Teleorman pentru analiza rezultatelor simulării examenului de Bacalaureat desfăşurată la începutul acestei luni. De asemenea, în cadrul acestei şedinţe vor fi căutate şi soluţii pentru îmbunătăţirea pregătirii elevilor până la examenul de Bacalaureat, directorii liceelor urmând să prezinte planul de măsuri pe care le vor lua în acest sens.

Simularea examenului de Bacalaureat s-a desfăşurat în perioada 3-7 martie. Au fost chemaţi să-şi testeze cunoştinţele şi să se familiarizeze cu rigorile specifice acestui examen, atât elevii din clasele a XII-a care vor susţine examenul de Bacalaureat la vară, cât şi cei de clasa a XI-a, aceştia din urmă susţinând doar două din cele trei probe scise, respectiv limba română şi proba obligatorie a profilului.

La nivelul judeţului Teleorman rezultatele au fost dezastruoase. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, la clasa a XI-a, din 2957 elevi  evaluaţi  la Limba română, 877 au obţinut note peste 5,00 (29,66%) şi 2080 elevi  note sub 5,00; la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) din 2807 elevi  evaluaţi, 642  au obţinut note peste 5,00 (22,87%), iar 2165 au obţinut note sub 5,00.

La clasa a XII-a, din 2512 elevi evaluaţi la proba Limba română, 1045 au obţinut note peste 5,00 (41,60%) şi 1467 elevi  note sub 5,00; la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) din 2396 elevi  evaluaţi, 819  au obţinut note peste 5,00 (34,18%), iar 1577 au obţinut note sub 5,00; la proba la alegere a profilului din 2289 elevi evaluaţi, 1245 au obţinut note peste 5,00 (54,39%), iar 1044 au obţinut note sub 5,00.

 

Promovabilitate de doar 20,12% în rândul elevilor de clasa a XII-a

7 din cele 21 de unităţi de învăţământ liceal care funcţionează în Teleorman au înregistrat promovabilitate zero la simularea examenului de bacalaureat desfăşurată la începutul lunii martie 2014. Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, Colegiul Tehnic “David Praporgescu” şi Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie” din Turnu Măgurele, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” şi Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, precum şi Liceul Piatra sunt cele 7 unităţi de învăţământ liceal în care la simularea examenului de bacalaureat din acest an niciun elevi nu a reuşit să obţină note peste cinci la toate cele trei probe de examen şi, totodată, media generală 6 necesară promovării, conform metodologiei.

Procentul elevilor din clasa a XII-a care ar fi promovat examenul de Bacalaureat a fost de doar 20,12%. La clasa a XI-a situaţia este şi mai proastă, însă se presupune că elevii mai au timp să recupereze materia.

 

Topul liceelor cu cele mai bune rezultate la simulare

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”, din municipiul Alexandria, unde procentul de promovabilitate la simulare a fost de 58,94%. Pe locul al doilea, la o distanţă de aproximativ 18 procente, se află Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” (40,87%) tot din municipiul Alexandria. Locurile III şi IV în ierarhia judeţeană sunt ocupate de Colegiul Naţional “Unirea” (34,69%), respectiv Liceul Teoretic “Marin Preda” (33,62%) din Turnu Măgurele.

Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede s-a clasat pe locul V, cu un procent de promovabilitate de 31,34%, în timp ce Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” din Alexandria a ocupat locul VII, cu promovabilitate 30,97%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.