Social

Directori noi în mai multe unităţi de învăţământ din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Unităţile de învăţământ preuniversitar îşi reiau cursurile luni, 9 ianuarie, după vacanţa de iarnă. Aproape o treime din şcolile teleormănene vor avea directori noi, în urma concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere din învăţământ, organizat la sfârşitul anului trecut. În Teleorman au fost ocupate prin acest concurs 86 de posturi de director şi 18 de director adjunct. Au rămas neocupate 69 de posturi de director şi director adjunct, care până la organizarea unui nou concurs vor fi ocupate prin detaşare.

Deciziile au fost deja emise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, urmând ca noii directori să îşi înceapă activitatea imediat după vacanţă.

Printre unităţile de învăţământ din municipiul Alexandria, care încep cursurile cu o nouă conducere se numără Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, unde în locul prof. Luminiţa Pinţur, director va fi prof. Cristea Armeanu, şi Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”, unde postul de director a fost ocupat prin concurs de prof. Marin Cristian Nicolae, prof. Florin Măceşanu urmând să fie numit director adjunct.

De asemenea, postul de director al Liceului Tehnologic nr.1 deţinut până acum de prof. Bogdan Doncea, va fi preluat de prof. Iuliana Stancu, aceasta având un punctaj mai mare la concursul pentru ocuparea acestei funcţii, iar postul de director al Colegiului Naţional “Al. D. Ghica” va fi preluat de prof. Silvia Păun de la prof. Ion Tăujan, care nu a participat la concurs. Schimbări vor fi şi în conducerea mai multor grădiniţe din municipiul Alexandria.

La Roşiorii de Vede, postul de director al Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” a revenit prof. Elvira Unteşu, care a obţinut la concurs un punctaj mai mare comparativ cu cea care a ocupat această funcţie până acum, prof. Cristiana Burlacu.

La Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, unde între cei doi candidaţi la postul de director a fost egalitate totală, consiliul profesoral a decis ca acest post să fie ocupat de prof. Haralambie Bratcoveanu, în defavoarea prof. Petia Fierăscu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.