Eveniment

Directori noi în mai multe unităţi de învăţământ din Teleorman, începând cu 1 septembrie

Monica DUMITRESCU

La 31 august 2016, mandatele tuturor directorilor şi directorilor adjuncţi din unităţile de învăţământ teleormănene au expirat. Începând cu 1 septembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a emis noi mandate, în cele mai multe dintre cazuri păstrând vechea conducere a şcolilor.

Sunt însă şi multe schimbări ale căror motive oficiale sunt demisia vechilor directori, pensionări, transferuri la alte unităţi de învăţământ sau neîndeplinirea condiţiilor de studii conform noilor metodologii.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, în municipiul Alexandria, trei unităţi de învăţământ încep anul şcolar cu o echip managerială nouă. Este vorba despre Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” unde prof. Florin Măceşeanu a demisionat, în locul acestuia fiind numită în funcţia de director, prof. Anca Vasile, Şcola Gimnazială nr. 6, unde prof. Dumitru Avram s-a pensionat, pe postul de director fiind numită prof. Tatiana Ciofalcă şi Grădiniţa cu program prelungit “Ion Creangă”, unde fostul director, Rodica Curcan, se pare că nu a îndeplinit condiţiile impuse de noile metodologii intrate în vigoare la 22 august 2016, în locul acesteia fiind numită Monica Beşcu, până anul acesta director la Grădiniţa nr. 10 din Alexandria, care începând cu noul an şcolar a devenit structură a Grădiniţei “Ion Creangă”.

La Roşiorii de Vede, la conducerea tuturor unităţilor de învăţământ au rămas aceeaşi oameni.

La Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele, în locul prof. Cătălina Bălaşa, care s-au retras, a fost numită în funcţia de director prof. Cătălina Ciupitu, la aceeaşi unitate de învăţământ urmând să fie numit şi un nou director adjunct în locul prof. Gica Vişan Dobre, care, de asemenea, a renunţat la funcţie.

La Liceul Teoretic Videle, în funcţia de director, eliberată de prof. Florina Simedre, a fost numită prof. Violeta Crăciun, care până acum a ocupat funcţia de director adjunct al aceleiaşi unităţi de învăţământ. Pentru director ajunct se vehiculează numele prof. Coca Tudose. Şi la Şcoala Gimnazială nr. 1 Videle fostul director Veronica Bojan, care a renunţat la funcţie, va fi înlocuit.

Şi directorul Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Teleorman, Carmen Barbu, a renunţat la funcţie, fiind înlocuită cu Mirela Soare.

Surpriza vine de la Liceul Teoretic Piatra, unde directorul Constantin Filip a fost înlocuit cu directorul adjunct Adrian Dragodan. Prof. Constantin Filip, titular al Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria, deşi şi-a dat consimţământul pentru a rămâne în funcţia de director al Liceului Teoretic Piatra, “a uitat” că trebuie să depună şi dosar de detaşare la cerere sau în intersul învăţământului. Cel puţin acesta este motivul oficial al acestei schimbări. Adevăratul motiv al acestei decizii se pare că este tensiunea acumulată între prof. Filip şi primarul comunei Piatra, Dănuţ Chera, cei doi având opţiuni politice adverse. Prof. Constantin Filip, în anul şcolar 2016-2017, ultimul înaintea pensionării, se va întoarce la catedra unde este titular.

Până la această dată, ISJ a emis mandatele pentru toţi directorii unităţilor de învăţământ şi pentru majoritatea directorilor adjuncţi. Mai sunt câteva şcoli pentru care încă nu s-a stabilit cine va ocupa funcţia de director adjunct, decizia urmând să fie luată în câteva zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.