Politic

Director angajat de Consiliul Județean Teleorman pe două salarii de la stat, în același timp

Directorul Centrului Cultural Teleorman, Elena Laurenția Popa, a reușit performanța de a profesa în două instituții din subordinea Consiliului Județean Teleorman, în același timp.
Doamna director a obținut, timp de cinci ani, două salarii plătite din bugetul județean, unul de la Biblioteca “Marin Preda”, unde a fost angajată între 2014-2019, ca economist SIA la compartimentul financiar-contabil, altul de la Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman, unde este angajată ca director și în prezent.
Paradoxal este că doamna Popa era angajată cu normă întreagă, în două locuri, în același timp, fapt care contravine legislației în vigoare.
“Răsfățata” Consiliului Județean Teleorman figura în documente cu o prestație de 16 ore pe zi, câte 8 ore la fiecare loc de muncă, în același interval orar.
Este greu de crezut că doamna ar fi posedat în acele vremuri darul ubicuității și probabil că nici nu are astfel de pretenții, având în vedere că este o însușire atribuită de obicei divinității, dar nici nu există vreo urmă de explicație logică despre cum ar fi putut să fie în două locuri, în același timp. Faptul că și-a luat două joburi ar fi de lăudat dacă asta ar fi însemnat că a și depus munca cerută de fiecare fișă a postului, și nu doar efortul semnării statelor de plată aferente. Cum ambele locuri de muncă sunt bugetare, este din start exclus faptul că ar fi muncit într-un loc după orele de program de la celălalt.
Însă, e posibil ca doamna cu mulți ani de interimat și chiar mai mulți de director plin la Centrul Cultural Teleorman să fi mizat pe “evaporarea” unor documente de personal dintr-o instituție sau alta, așa cum a recunoscut chiar domnia sa că s-a întâmplat cu arhiva Ansamblului Burnasul (fapt care a făcut ca foști angajați ai instituției să piardă niște drepturi care li s-ar fi cuvenit).
Deși în prezent nu mai este angajată a Bibliotecii Județene “Marin Preda”, observăm că “petrecerea” pe bani publici continuă, sub altă formă.
În binecunoscuta tradiție, Consiliul Județean Teleorman “pompează” sume fabuloase către Centrul Cultural, deși evenimentele cu rezonanță culturală sau “păstrătoare” de tradiție nu și-au făcut simțită prezența în mod deosebit la nivelul județului.
Astfel că, președintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea, propune pentru anul în curs un buget de 50 miliarde lei pentru Centrul Cultural din subordine, condus de doamna “multifuncțională”, din care 3 miliarde lei sunt deja “plănuiți” pentru realizarea unui bust al marelui scriitor Marin Preda.
Aici s-a ajuns! Un mare scriitor care face cinste județului nostru să fie folosit pentru “umflarea” cheltuielilor din bani publici, în numele culturii.
Practic, statuia marelui scriitor ar costa nu mai puțin de 60.000 euro, adică echivalentul unui apartament cu trei camere.
Referitor la aceste repartizări bugetare, consilierii județeni ai PNL Teleorman au anunțat că nu vor vota niciodată astfel de “subterfugii” financiare, “care au scopul vădit de a masacra, din nou, bugetul județean, așa cum s-a întâmplat în ultimii 30 de ani”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.