Social

Direcțiile de sănătate publică vor publica pe site-uri situația ocupării paturilor destinate COVID

Într-o conferință de presă comună susținută de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au fost făcute precizări pe tema ordinului comun al celor două ministere privind siguranța sanitară în mediul școlar, care prevede ca desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe să fie permisă în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19.

Ordinul prevede situația în care școlile dintr-un județ se închid atunci când 75% dintre paturile destinate COVID, conform palnului de reziliență, sunt ocupate, a declarat ministrul Sănătății. Acesta a precizat că situaţia ocupării paturilor va fi publicată pe site-ul fiecărei direcţii de sănătate publică. Potrivit ministrului, vineri, cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor se înregistra în judeţul Suceava (34%), urmat de Cluj (28%). În Bucureşti şi Ilfov gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID este 16%.
„Trebuie să adaptăm modul în care deschidem şcolile sau le menţinem deschise, în funcţie de evoluţia epidemiologică, dar şi de particularităţile noi ale tulpinii Omicron, care au schimbat tabloul – dacă vă uitaţi la ce se întâmplă şi în România, şi în alte ţări – faţă de trecut. Această boală are o transmisibilitate, în momentul de faţă, mult mai mare. Cifre incredibile. În Franţa, de exemplu, 300.000 de cazuri noi, într-o zi. Marea Britanie, Italia – peste 200.000 de cazuri noi într-o zi. Sunt ţări care au o populaţie cam de trei ori mai mare decât populaţia României”, a mai declarat Rafila.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.