Economie

Direcția Agricolă Teleorman / 172 de beneficiari ai programului de susținere a producției de usturoi au primit subvenția

Direcţia Agricolă Județeană Teleorman transmite că a făcut plățile către toți beneficiarii programului de susținere a producției de usturoi în anul 2023. Astfel, 172 de beneficiari au primit subvenția, aceasta plătindu-se ca ajutor de minimis pentru cultura usturoiului în câmp.

Valoarea ajutorului de minimis acordată beneficiarilor este de 3000/ha, plata acordată fiind proporțională cu suprafața efectiv cultivată. În anul 2023, la nivelul județului Teleorman, suprafața cultivată a fost de 218, 24 ha de usturoi, în creștere față de anii anteriori.

Pentru obținerea sprijinului, solicitanții înregistrați în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a producției de usturoi au comunicat la DAJ Teleorman documentele justificative pentru valorificarea producției de usturoi obținute, iar după ce toate documentele au fost verificate și producătorii au fost declarați eligibili, aceștia au primit sumele cuvenite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.