Social

Diplome de la Primăria Alexandria pentru tineri, la împlinirea vârstei de 18 ani

Monica DUMITRESCU

Programul prin care municipalitatea acordă Diploma de Tânăr Cetăţean al Municipiului Alexandria tinerilor la împlinirea vârstei de 18 ani a fost reluat anul acesta. O primă întâlnire a primarului Victor Drăguşin cu tinerii la vârsta majoratului s-a desfăşurat în luna ianuarie 2014. Alexăndrenii care au împlinit 18 ani în lunile februarie şi martie au fost invitaţi la primărie luni, 31 martie, pentru ceremonia înmânării diplomelor, însă doar 15 din cei aproximativ 80 de tineri au răspuns invitaţiei primarului.

Cu acest prilej, Victor Drăguşin a atras atenţia tinerilor că o dată cu împlinirea vârstei de 18 ani au căpătat un alt statut în faţa legii şi în faţa comunităţii. Aceştia au mai multe drepturi, dar totodată şi mai multe obligaţii.

Primarul le-a atras atenţia tinerilor că “viaţa este grea”, cel mai important fiind însă să-şi urmărească visul, să facă ce îşi doresc. Primarul a mai subliniat eforturile pe care autorităţile le fac pentru ca ei să rămână în municipiu, sau după terminarea studiilor universitare să se întoarcă să profeseze în Alexandria. Printre argumentele primarului s-au numărat existenţa unei universităţi de stat care funcţionează în Alexandria, dezvoltarea oraşului prin proiectele puse deja în aplicaţie şi prin cele viitoare care se vor concretiza în următorii ani.

De asemenea, primarul a cerut tinerilor să facă propuneri privind proiecte de dezvoltare şi modernizare a municipiului.

La finalul întâlnirii, după înmânarea diplomelor de cetăţeni ai municipiului Alexandria, primarul a ciocnit cu tinerii o cupă de şampanie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.